24 Μαΐου, 2017

Η ΟΠΑΠ Κύπρου στο πλευρό του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου

Πραγματοποιήθηκε τη Τετάρτη 24 Μαίου  δημοσιογραφική διάσκεψη κατα την οποία ανακοινωθηκε η «υιοθεσία» ενός δωματίου στο Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα» με χορηγία ύψους 90,000ευρώ, ποσό που καλύπτει τα λειτουργικά έξοδα του δωματίου για ένα έτος. 

Ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου, δίνει καθημερινά αγώνα για την εξεύρεση των απαραίτητων οικονομικών πόρων έτσι ώστε να μπορεί να λειτουργεί αδιάκοπα το Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα», το «Ευαγόρειο» Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας, την Υπηρεσία Κατ’ Οίκον Φροντίδας, την Υπηρεσία Ψυχοκοινωνικής Στήριξης, την Υπηρεσία Μεταφοράς Ασθενών αλλά και όλων των άλλων εξειδικευμένων υπηρεσιών που προσφέρει ο Σύνδεσμος. 

Ευχή του Συνδέσμου, και άλλοι οργανισμοί και οργανωμένα σύνολα να μιμηθούν αυτή την πράξη ανθρωπιάς και αλτρουισμού βρίσκοντας «κηδεμόνες» για όλα τα δωμάτια στο Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα». Με αυτό τον τρόπο θα σηκωθεί ένα μεγάλο βάρος από τους ώμους του Συνδέσμου, έτσι ώστε να μπορεί να επικεντρωθεί στο έργο του- την φροντίδα των ασθενών του. 

Ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου εδώ και 46 χρόνια προσφέρει δωρεάν ολοκληρωμένες υπηρεσίες ανακουφιστικής φροντίδας προς τους καρκινοπαθείς και τις οικογένειες τους με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Λόγω αυξημένων αναγκών, ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου σχεδιάζει την επέκταση της «Αροδαφνούσας», έτσι ώστε να μπορεί να φιλοξενεί μεγαλύτερο αριθμό ασθενών. Επίσης, ένας από τους επόμενους στόχους μας είναι να γίνουν όλες οι απαραίτητες μετατροπές ώστε το «Ευαγόρειο» Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας στη Λεμεσό, να έχει τη δυνατότητα 24ώρης περίθαλψης. 

Η ευαισθησία του Κυπριακού κοινού αλλά και η εταιρική κοινωνική υπευθυνότητα των Κυπριακών επιχειρήσεων, μια εκ των οποίων και η ΟΠΑΠ Κύπρου, επιτρέπουν στο Σύνδεσμο να συνεχίζει να οραματίζεται και να θέτει ψηλούς στόχους, πάντοτε με γνώμονα την ευημερία των καρκινοπαθών. 

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου Δρ. Αδάμος Αδάμου δήλωσε: “θα ήθελα για ακόμα μια φορά να διαβεβαιώσω ότι θα συνεχίσουμε το φιλανθρωπικό μας έργο και θα αγωνιζόμαστε με τον ίδιο ζήλο και αγάπη προς τον συνάνθρωπο μας. Κύριο μέλημά μας να ανταποκρινόμαστε σε κάθε κάλεσμα των καρκινοπαθών για φροντίδα και στήριξη όπου και όποτε το χρειάζονται. Με σύμμαχους όλους εσάς, είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε.”